Ankom d.o.o.

Home > Proizvodi > Stolne ploče

Stolne ploče

WERZALIT stolne ploče jednostavno je održavati, trajne su i otporne. Na ovoj Vam stranici nudimo neke korisne informacije kako bi Vam olakšali uživanje u Vašim stolnim pločama dugi niz godina.

Novo!
Posebna zanimljivost su individua-ploče za stolove sa Vašim vlastitim logom (markom) kao perfektna platforma za Vašu reklamu. Werzalit table tops

Izloženost suncu

WERZALIT stolne ploče koje su izložene suncu u nekom duljem vremenskom periodu mogu se privremeno deformirati u udubljeni oblik. Rubovi se uvinu prema gore, a sredina prema dolje.
Kao preventivna mjera ovoj deformaciji, stolne su ploče proizvedene u lagano ispupčenom obliku. Prilikom korištenja stolnih ploča, ova deformacija se povlači do te mjere da više nije primjetna.

Za lokacije izložene jakom suncu, preporučujemo odabir svjetlijih dekora ili naš Classic design sa tamnim rubom i odgovarajućim svjetlijim dekorom u sredini ploče. Tamne stolne ploče sa večim kvadratnim i pravokutnim površinama griju se na jakom suncu do te mjere da deformacije postaju nepopravljive. Takve se stolne ploče trebaju koristiti isključivo u zasjenjenim područjima. Ukoliko ipak želite takve ploče koristiti u područjima bez sjene, molimo Vas da nas konzultirate. Ponudit ćemo Vam rješenje po mjeri za ovu svrhu!

Drugim riječima, WERZALIT stolne ploče nikada nisu savršeno ravne. Iz razloga prednaprezanja opisanog gore, njihova pogodnost za sastavljanje u veče stolne površine je ograničena.

Za korištenje u unutrašnjem prostoru, nudimo nešto manji izbor stolnih ploča sa smanjenim prednaprezanjem. Upitajte nas za savijet.

Posebni dekori

Dekori proizvedeni posebnim tehnikama tiska imaju svojstva u skladu s našim standardima. Međutim, nebi smjeli biti izloženi vremenskim uvjetima tijekom cijele godine.

Trajnost

Trajnost naših stolnih ploča zadovoljava zahtjeve standarda DIN EN 438 za kuhinjske površine. Međutim, one nisu beskrajno otporne na grebanje. Tvrdi, čvrsti, oštri ili predmeti bazirani na mineralima, kao metali, predmeti od kamena ili porculana mogu izazvati trajna oštećenja na površini stolne ploče u vidu ogrebotina. Ovo ipak ne utjeće na njihovu upotrebnu svrhu.

Skladištenje

Stolovi se ne smiju skladištiti "naopako" u otvorenim prostorima jer oblik rubova ne dopušta normalno otjecanje vode.