Ankom d.o.o.

Home > Proizvodi > Podne obloge

Podne obloge

Trajnost i otpornost
Sve grupe proizvoda sastoje se od visokokvalitetne drveno-polimerne smjese S2, koja objedinjuje najbolje karakteristike drva i plastike: prirodan izgled drva i trajnost. Materijal je stabilan, otporan na vremenske prilike, utjecaj hladnoće, topline, kiselih kiša, slane i klorirane vode, plijesni i insekata. Različiti tipovi površina onemogućuju klizanje, ne pucaju i ne odlamaju se, što ih čini iznimno udobnim za hodanje.

Boje iz prirode
WERZALIT podne obloge osvjetljavaju se prirodno, ali pritom zadržavaju svoj izvorni karakter boje. Lako ih je održavati i mogu se reciklirati. Sa svojim širokim spektrom različitih svojstava, površinskih tekstura i formata, opsežan izbor WERZALIT-ovih podnih obloga zacijelo će zadovoljiti potrebe svakoga.


Terraza

Terraza podne obloge mogu se koristiti sa obje strane. Obje teksture, Fino sa finim žlijebom i Medio sa širim utorima, karakterizira klasičan dizajn i zatvoreni uzdužni spojevi.

Jednostavno pametno: Prikladna instalacija!

Patentirani Terraza sustavi za sastavljanje jamče jednostavnu instalaciju bilo sa užim ili širim uzdužnim spojevima. Jedinstveno obilježje Terraza profila su zatvoreni uzdužni spojevi koji onemogućuju da nečistoće i hrana ulaze u njih ili da kroz njih probija trava.

Stabilnost i čvrstoća

Uz nosivost od čak do 500kg/m², sustav za sastavljanje nudi i veliku stabilnost površine, a profili dopuštaju širok razmak potpornja - do 600mm.

Dimenzije i svojstva

Boje i dekori

 

Terraza kvadratne ploče (Kassette / tile)

Kvadratne ploče privlačna su alternativa pravokutnim profilima. Položene u istom pravcu, varirajuće uzorkom šahovske ploče ili položajem početka za pola ploče, žlijebaste površine pružaju raznolikost podnih tekstura.

Podne obloge sa praktičnim dimenzijama

Prikladna veličina od cca. 44cm x 44cm i pametan način spajanja čine ugradnju vrlo brzom. Pokrivene učvrsnice ostaju nevidljive i osiguravaju profesionalan, stilski izgled.

Integrirana drenaža

Gornja strana ploče lagano je ispupčena zbog izravnog otjecanja. Ovo omogućuje da Terraza kvadratne ploče budu postavljene bez nagiba, za razliku od pravokutnih profila.

Dimenzije i svojstva

Boje i dekori

 

Paseo

Paseo podne obloge sa otvorenim uzdužnim spojevima i dvostrukim, preklapajućim žlijebovima predstavljaju čisti dizajn, bez dodatnih ukrasa. Kod tekstura Fino i Medio, profili se mogu koristiti sa obje strane.

Savršeno za "sam svoj majstore"

Jednostavno učvršćivanje ugradbenim poveznicama omogućuje ugradnju Paseo profila bez puno truda svakom sa imalo znanja. Kao i kod svih ostalih vrsta WERZALIT podnih obloga, rad sa ovim profilom moguć je i jednostavan kao i sa drvom.

Neprimjetno, no solidno učvršćeni

Paseo profili ugrađuju se na WERZALIT-ove šipke ili na već izrađenu rešetku sa maksimalnim razmakom od 500mm. Približno 17 ugradbenih sklopki po kvadratnom metru potrebo je za učvršćivanje. Spojene su na gotovo neprimjetan način.

Dimenzije i svojstva

Boje i dekori

 

Paseo kvadratne ploče (Fliese / tile)

Paseo kvadratne ploče kvadratna su alternativa pravokutnim profilima. Kod njih je dojmljiva vrlo mala visina i iznimno jednostavna ugradnja, bez dodatnih unutarnjih pod-okvira.

Krajnje savitljive

Paseo kvadratne ploče idealne su kao podne obloge za terase, vrtne puteljke, balkone i wellness područja. Ne zahtjevaju posebne pod-okvire, što ih čini pogodnim i za privremene građevine kao npr. kioske, štandove ili barove na plaži.

Slobodno dizajnirane podne površine

Paseo ploče dostupne su u površinskim teksturama fino sa modernom žlijebastom teksturom i largo sa klasičnim rebrastim izgledom. Mogućnost različitih načina postavljanja ovih ploča otvara cijeli niz dizajnerskih mogućnosti. Također je moguće kombinirati fino i largo teksture.

Dimenzije i svojstva

Boje i dekori

 

Entero

WERZALIT je proširio svoj već obuhvatan asortiman podnih obloga novim Entero profilom. Entero je dugotrajna alternativa drvenim podovima, bez posebnih zahtjeva za održavanje.

Zatvoreni spoj koji je istovremeno otvoren

Entero nudi jedinstveno svojstvo među svim profilima podnih obloga. Sustav jezička i žlijeba omogućuje vizualno zatvorenu podnu površinu koja još uvijek ne dopušta travi da probije ili nečistoćama da prolaze kroz pod. Istovremeno, uzdužni zglob služi i kao sustav za drenažu.

Drenaža i nosivost

Posebna tehnika učvršćivanja koja je razvijena, ujedno jamči i veliku nosivost. U području spoja jezička i žlijeba posebna spojnica osigurava dovoljan razmak utora čak i kod maksimalnog proširenja, kako bi omogućila neometano otjecanje površinskih voda. Čak i kada su ugrađeni bez ikakvog nagiba, voda može lagano otjecati - savršeno za područja pored bazena. Ipak, preporučujemo ugradnju sa nagibom.

Značajne prednosti

Postupanje s Entero podnim oblogama jednostavno je kao i sa drvenim. Nakon piljenja uvijek ostaju zatvoreni rubovi, što znači da je moguće ostvariti razne vrste zakrivljenja bez dodatne potrebe za pokrovnim profilima ili nastavcima. Solidan dizajn i poseban oblik dopuštaju malu visinu ugradnje uz velik raspon širina. Entero je također pogodan za ugradnje kraćih dužina, kao npr. uske vrtne stazice.

Dimenzije i svojstva

Boje i dekori